TTF Icoon Creatie

Vacature journalistiek tekstschrijver

Ben jij onze nieuwe journalistiek tekstschrijver?

Als journalistiek tekstschrijver bij TTF Marketing & Communicatie ben jij verantwoordelijk voor het creëren van impactvolle teksten voor verschillende klanten en de eigen media van het bureau. In essentie komt het aan op het creëren van content met meerwaarde voor de beoogde doelgroepen en lezers daarvan. Als journalistiek tekstschrijver ben je in staat om snel en goed tot de kern van de zaak te komen en je bepaalde onderwerpen eigen te maken. Dat vraagt erom dat je in algemene zin opgeleid bent om teksten van velerlei aard te kunnen schrijven, ongeacht de opdrachtgever en context. Jouw teksten zijn informerend, overtuigend en helemaal toegespitst op de doelgroep. Daarom dien je je boodschap niet alleen namens je opdrachtgever over te brengen op een voor hem voordelige wijze, maar dien je de lezer vooral ook te informeren. Wij noemen dat ‘content met meerwaarde’.

Inzicht hebben of vergaren in de wereld van je lezer en zeker ook de marketing- en communicatiestrategie van je opdrachtgever zijn belangrijke aspecten van je dagelijks werk. Je ontwikkelt namelijk niet alleen tekst maar je levert ook ideeën voor de teksten die je schrijft. Het is vaak de bedoeling om doelgroepen en lezers op de hoogte te brengen van nieuwe technologische ontwikkelingen Het is dus belangrijk om dat op een zo begrijpelijk mogelijke wijze te doen. Daarom weet jij hoe je eventueel jargon vertaalt naar begrijpelijk Nederlands.

 

Wat heb je in huis?

Je bent van nature onderzoekend, nieuwsgierig en analytisch. Je hebt een brede maatschappelijke interesse en volgt het nieuws op de voet. Ook beschik je bij voorkeur over een opleiding journalistiek en/of Nederlands. Als journalistiek tekstschrijver heb je een perfecte beheersing van de Nederlandse taal en kun je hier creatief mee omgaan. Je teksten komen altijd terecht in een grafische omgeving. Online via blogs, websites, social media en e-mailnieuwsbrieven of offline via bedrijfsmagazines, brochures of kennisdocumenten. Gevoel voor vormgeving en afstemming daarover met onze artdirector is daarom erg belangrijk. Ook dien je een echte perfectionist te zijn. Deze eigenschap gaat namelijk hand in hand met het maken van succesvolle producties. Kortom, een juiste inschatting van je lezers, een pakkende tekst en een goede manier van formuleren.

 

Komen jouw competenties, skills & vaardigheden overeen met die in het onderstaande lijstje?

Analytisch / Resultaatgericht / Creatief / Kritisch / Innovatief / Oog voor details / Visie / Onafhankelijk / Communicatief

 

Wie zijn wij?

TTF Marketing & Communicatie is een compact en no nonsense b-to-b bureau. We werken voor grote, kleine maar vooral uitdagende klanten. Onze drive is om – steeds weer – bij te dragen aan het succes van onze klanten. Hun succes is zo ook ons succes. Wij leveren hen als zij dat willen full service dienstverlening, van strategie en creatie tot en met uitvoering, online en offline. Wij voelen ons helemaal in ons element als het aankomt op b-to-b en communicatie en content marketing. Een prestatie waar wij erg trots op zijn is is dat wij in de afgelopen 12 jaar een groot trackrecord hebben opgebouwd op het terrein van tendermarketing, gericht op overheden. Een ontwikkeling die de mogelijkheden voor ons vak enorm vergroot is marketing automation. Met veel passie zijn wij inmiddels daarmee aan de slag. Wij zijn informeel in de omgang met elkaar en enorm gedreven om onze klanten resultaat te leveren. Dat doen wij door voorop te lopen in kennis, ons steeds te ontwikkelen en actief op zoek te gaan naar de mogelijkheden in onze vakgebieden. Klanten ervaren ons als betrokken, flexibel en ondernemend. Wij zijn gehuisvest in Villa Creatiehuis, in het mooie Bergkwartier van Amersfoort, slechts 12 minuten lopend van het centraal station.

 

Wat bieden wij je?

Een steeds uitdagende omgeving, interessante projecten en volop ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Daar hoort uiteraard een goede salariëring bij. Afhankelijk van je ervaring en kwaliteiten bieden wij je een salaris van € 2.500,- tot € 4.000,- op basis van een 40-urige werkweek. Ook kun je rekenen op goede arbeidsvoorwaarden zoals een persoonlijk studiebudget en een prestatiebeloning.

 

Gaat je hart sneller kloppen?

Laat het ons weten. Mail je cv aan hans.pilaar@ttfmc.nl of klik op onderstaand button en vertel waarom jij bij uitstek onze nieuwe journalistiek tekstschrijver bent!

Vacature - iets voor jou

TTF zoekt collega’s: