TTF Icoon Creatie

Vacature journalistiek tekstschrijver

Ben jij onze nieuwe journalistiek tekstschrijver?

Als journalistiek tekstschrijver bij TTF Marketing & Communicatie ben jij verantwoordelijk voor het creëren van teksten voor verschillende klanten en de eigen media van het bureau. In essentie komt het aan op het creëren van content met meerwaarde voor de beoogde doelgroepen en lezers daarvan.

Als journalistiek tekstschrijver ben je in staat om snel en goed tot de kern van de zaak te komen en je bepaalde onderwerpen eigen te maken. Dat vraagt erom dat je in algemene zin opgeleid bent om teksten van velerlei aard te kunnen schrijven, ongeacht de opdrachtgever en context.

Jouw teksten zijn informerend, overtuigend en helemaal toegespitst op de doelgroep. Daarom dien je je boodschap niet alleen namens je opdrachtgever over te brengen op een voor hem voordelige wijze, maar dien je de lezer vooral ook te informeren. Wij noemen dat ‘content met meerwaarde’.

Inzicht hebben of vergaren in de wereld van je lezer en zeker ook de marketing- en communicatiestrategie van je opdrachtgever zijn belangrijke aspecten van je dagelijks werk. Je ontwikkelt namelijk niet alleen tekst maar je levert ook ideeën voor de teksten die je schrijft.

Het is vaak de bedoeling om doelgroepen en lezers op de hoogte te brengen van nieuwe technologische ontwikkelingen Het is dus belangrijk om dat op een zo begrijpelijk mogelijke wijze te doen. Daarom weet jij hoe je eventueel jargon vertaalt naar ´begrijpelijk´ Nederlands.

 

Wat heb je in huis?

Je bent van nature onderzoekend, nieuwsgierig en analytisch. Je hebt een brede maatschappelijke interesse en volgt het nieuws op de voet. Ook beschik je bij voorkeur over een opleiding journalistiek en/of Nederlands. Als journalistiek tekstschrijver heb je een perfecte beheersing van de Nederlandse taal en kun je hier creatief mee omgaan.

Je teksten komen altijd terecht in een grafische omgeving. Online via blogs, websites, social media en e-mailnieuwsbrieven of offline via bedrijfsmagazines, brochures of kennisdocumenten. Gevoel voor vormgeving en afstemming daarover met onze art director is daarom erg belangrijk.

Ten slotte dien je een echte perfectionist te zijn. Deze eigenschap gaat namelijk hand in hand met het te allen tijde aanleveren van succesvolle producties. Kortom, een juiste inschatting van je lezers, een pakkende tekst en een goede manier van formuleren.

 

Komen jouw competenties, skills & vaardigheden overeen met die in het onderstaande lijstje?

Analytisch / Resultaatgericht / Creatief / Kritisch / Innovatief / Oog voor details / Visie / Onafhankelijk / Communicatief

 

Wie zijn wij?

TTF Marketing & Communicatie is een no nonsense B-to-B bureau, gevestigd in Villa Creatiehuis in Amersfoort. We werken voor grote, kleine maar vooral uitdagende klanten. Wij leveren hen full service dienstverlening, van strategie en creatie tot en met uitvoering, online en offline. Onze specialismen zijn business to business marketing en communicatie, content marketing, marketing automation en tendermarketing. Wij zijn informeel in de omgang met elkaar en enorm gedreven om onze klanten resultaat te leveren. Dat doen wij door voorop te lopen in kennis, ons steeds te ontwikkelen en actief op zoek te gaan naar de mogelijkheden in onze vakgebieden. Klanten ervaren ons als betrokken, flexibel en ondernemend.

 

Wat bieden wij je?

Een steeds uitdagende omgeving, interessante projecten en volop ruimte om jezelf daarin verder te ontwikkelen. Daar hoort uiteraard een goede salariëring bij met dito arbeidsvoorwaarden en een prestatiebeloning.

Interesse

Persoonsgegevens


ManVrouwAlle velden zijn verplicht

Vacature - iets voor jou

TTF zoekt collega’s: